Antibiotika uden recept

Hvis en patient er ramt af en meget alvorlig bakterieinfektion, vil en apoteker normalt altid ordinere brug af et antibiotikum. Dette antibiotikum skal altid tages meget regelmæssigt af patienten. Det er også meget vigtigt, at brugeren altid holder sig nøjagtigt til den passende dosis. Brugeren kan forvente en forbedring af helbredet efter blot et par dage.

Konsultation til Antibiotika

Køb Antibiotika Uden Recept på Nettet i Danmark

Hvad menes der med et antibiotikum, og kan det købes på apoteket uden recept?

Et antibiotikum er et af de stærkeste lægemidler, der kan ordineres til behandling af en bakterieinfektion. Et antibiotikum kan bruges til bihulebetændelse såvel som til betændelse i slimhinderne. Hvis en bakterieinfektion fortsætter med at sprede sig, vil antibiotika i de fleste tilfælde blive direkte ordineret.

Et antibiotikum fås i forskellige doseringsformer. Det kan være tabletter, en opløsning eller en sirup. Den rette dosis skal altid justeres præcist, så symptomerne kan behandles med det samme. Et antibiotikum er ikke kun ansvarligt for at behandle en bakterieinfektion, men skal også forhindre bakterien i at sprede sig. I dag skelner man mellem et stort antal forskellige antibiotika. De har hver især individuelle egenskaber og deres egen virkningsmekanisme. En bruger skal søge præcis rådgivning hos en læge eller apoteker på forhånd. De kan så fortælle dig præcis, hvilket antibiotikum der er egnet til din tilstand. Vi har samlet nogle af de mest kendte antibiotika, som kan købes uden recept på forskellige apoteker. Det kan være de forskellige online-apoteker eller apoteker i byens centrum.

Antibiotika uden recept

Hvilke antibiotika kan læger godt lide at udskrive til patienter?

Som allerede beskrevet skal antibiotikummet altid tilpasses præcist til brugerens sygdom. Netop derfor er det meget vigtigt for en patient at søge præcis rådgivning hos en apoteker på forhånd. De kan så beslutte præcis, hvilket antibiotikum der er det rigtige for dig. De mest almindeligt ordinerede antibiotika omfatter følgende lægemidler:

Doxycyklin – det rigtige antibiotikum til behandling af en hudinfektion

Doxycyklin er et meget velkendt antibiotikum. Disse antibiotika er særligt velegnede til patienter, der lider af en alvorlig infektion. En infektion kan have mange forskellige udløsere. I de fleste tilfælde fører forurening af et sår til en bakteriel hudinfektion. Dog kan antibiotikummet doxycyklin også bruges til mange andre sygdomme. Det kan være en brystinfektion, en infektion i tænderne eller en mellemøreinfektion. I meget sjældne tilfælde ordineres antibiotikummet doxycyklin også til personer, der lider af kronisk bronkitis eller tonsillitis. Doxycyklin fås altid i form af individuelle kapsler. Doxycyklin-kapslerne tages regelmæssigt af brugeren i hele behandlingsperioden. Det er meget vigtigt, at brugeren altid tager doxycyklin-kapslerne på samme tidspunkt af dagen. Antibiotikummet doxycyklin må kun tages af voksne. Både børn og unge under 18 år er helt udelukket fra brug af doxycyklin-antibiotika. Disse antibiotika hører til gruppen af antibiotika uden recept. Det betyder, at denne medicin kan købes helt uden recept fra de forskellige apoteker.

Ciprofloxacin – et syntetisk antibiotikum med en meget bred virkningsmekanisme

Medicinen Ciprofloxacin er et såkaldt syntetisk antibiotikum. Disse antibiotika indeholder det aktive stof fluoroquinoloner. Dette aktive stof er ikke kun kendt for sin omfattende virkningsmekanisme, men også for sin utroligt hurtige virkning. Ciprofloxacin-antibiotika ordineres nu kun af læger til meget alvorlige sygdomme. Disse kan omfatte følgende sygdomme:

 • En meget alvorlig bakterieinfektion i urinvejene: Det kan enten være blærebetændelse eller pyelonefritis. I begge tilfælde er det meget vigtigt, at brugeren starter en passende medicinsk behandling på et tidligt tidspunkt.
 • Dette antibiotikum kan også bruges til betændelse i led eller knogler.
 • Desuden er antibiotikummet ciprofloxacin også velegnet til betændelse i livmoderhalsen.

Listen er kun et meget lille udvalg. Ud over disse gener kan antibiotikaet ciprofloxacin også bruges til andre sygdomme. Ciprofloxacin-antibiotika kan kun købes på apoteket i form af tabletter. Ciprofloxacin-tabletter skal altid indtages oralt af brugeren. Det er meget vigtigt, at ciprofloxacin-tabletten ikke tygges under indtagelsen. Det kan i høj grad påvirke virkningen af antibiotikummet ciprofloxacin. Lægemidlet Ciprofloxacin hører også til den medicinske gruppe antibiotika uden recept.

Azithromycin – det rigtige antibiotikum med en alsidig virkningsmekanisme

Azithromycin-antibiotika er primært kendt for deres meget alsidige virkningsmekanisme. På grund af den meget komplekse sammensætning af de aktive stoffer, det indeholder, kan azithromycin-antibiotika bruges til at behandle en lang række forskellige gener. Disse omfatter følgende sygdomme og sygdomme:

 • En meget alvorlig mellemøreinfektion
 • Lungebetændelse
 • Meget alvorlig rejsediarré
 • Kronisk bronkitis
 • En hud- og sårinfektion
 • I tilfælde af malaria.

Ud over denne sygdom kan azithromycin-antibiotika også bruges til mange andre gener. Før en patient begynder at bruge stoffet azithromycin, er det dog meget vigtigt, at patienten får præcise råd fra apoteker. Det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre en meget hurtig virkning. I nogle tilfælde ordineres azithromycin-antibiotika endda til personer, der lider af klamydia. Det er en sygdom, der kan overføres ved samleje. Hvis en patient er ramt af klamydia, er det også meget vigtigt at starte en passende medicinsk behandling med det samme. Azithromycin-antibiotika er præcis den rigtige medicin til dette. Spørg blot din apoteker direkte. De kan udskrive en recept til brug af azithromycin-antibiotika. Azithromycin-antibiotika kan også købes på apoteket uden recept. Søg dog detaljeret rådgivning fra en apoteker, før du tager det.

Amoxicillin – det rigtige penicillin-antibiotikum til enhver patient

Antibiotikummet Amoxicillin kan altid købes af brugeren i form af individuelle kapsler. Amoxicillin-kapslerne indtages oralt af patienten. Fordelen ved dette er, at amoxicillin-kapslen kan opløses direkte i brugerens mave, hvor virkningen derefter spredes. Amoxicillin-antibiotika kan kun tages af voksne brugere. Denne medicin er ikke egnet til brugere under 18 år. Amoxicillin-antibiotikum kan ordineres af en læge til mange forskellige gener. I de fleste tilfælde ordineres amoxicillin-antibiotika dog til folk, der lider af følgende bakterielle infektioner:

 • Akut betændelse i hals og svælg.
 • En infektion i huden: Det kan enten være en betændelse eller en hudsvamp.
 • I tilfælde af en infektion i mave-tarm-kanalen: En sådan sygdom er mærkbar hos de fleste brugere på grund af meget alvorlig diarré. Hvis dette også er tilfældet for dig, er det meget vigtigt at konsultere en læge med det samme. Han eller hun kan så ordinere brugen af amoxicillin-antibiotika.
 • Borreliose: Denne type bakterieinfektion opstår normalt direkte efter et flåtbid.
 • Antibiotika kan også bruges til at behandle mellemøreinfektioner eller lungebetændelse.

Før patienten begynder at tage amoxicillin-tabletterne direkte, er det dog meget vigtigt at få præcise oplysninger fra apoteket om den passende dosis. Brugeren bør også læse indlægssedlen omhyggeligt. Amoxicillin-antibiotika kan også ordineres af brugeren uden recept på apoteker.

Cefixim + azithromycin – et fremragende bredspektret antibiotikum til mange forskellige bakterieinfektioner

Medicinen Cefixim + Azithromycin er et såkaldt bredspektret antibiotikum. Som det fremgår af navnet på medicinen, kan dette antibiotikum bruges til mange forskellige sygdomme. De aktive stoffer, det indeholder, dræber bakterierne direkte gennem deres cellevæg. Det forhindrer spredning af bakterier og vira. I de fleste tilfælde ordineres antibiotikummet cefixim + azithromycin til patienter, der lider af akut, men ikke kompliceret gonorré. Disse antibiotika kan kun tages af voksne på grund af deres meget stærke virkningsmekanisme. Antibiotikummet cefixim + azithromycin fås også i form af individuelle tabletter. Disse antibiotika kan altid købes på apoteket i forskellige doseringer. Det er derfor meget vigtigt, at du søger råd hos en apoteker. De kan så afgøre præcis, hvilken dosis der er den rigtige for dig. Som regel vil lægen altid ordinere en lidt lavere dosis i begyndelsen af behandlingsperioden. Den kan så øges i løbet af behandlingsfasen. Denne procedure er især vigtig ved stærkt virkende antibiotika. Det er den eneste måde at sikre, at medicinen virkelig tolereres godt af brugeren. Antibiotikummet cefixim + azithromycin kan også købes i sin helhed på apoteket uden recept.

Monurol – hvad er det egentlig for et antibiotikum, og hvad kan det bruges til?

Antibiotikummet Monurol er særligt velegnet til behandling af en infektion i blæren. Antibiotikummet Monurol ordineres også til kvinder, der lider af blærebetændelse. Hvis en patient rammes af blærebetændelse eller en betændelse i blæren, er det kendetegnet ved stærke smerter under vandladning. Patienten kan også finde blod i urinen. Hvis dette også er tilfældet for dig, er det meget vigtigt, at en bruger kontakter et apotek direkte. De vil så være i stand til at anbefale passende antibiotika. I de fleste tilfælde vil apoteket anbefale brugen af Monurol-antibiotika. Medicinen Monurol tages i form af såkaldte granulater. Det er meget vigtigt, da det gør det muligt for det aktive stof at sprede sig meget hurtigere. Monurol-granulatet kan tages direkte oralt af patienten. Efter indtagelse tilrådes det at skylle med rigeligt drikkevand. Kun i meget sjældne tilfælde kan der opstå visse bivirkninger ved brug af Monurol-antibiotika. Hvis der alligevel opstår bivirkninger, kan de omfatte følgende gener:

 • Alvorlig kvalme
 • Diarré
 • Svimmelhed
 • Hovedpine
 • Fordøjelsesproblemer.

Hver bruger rådes til at observere de tilsvarende bivirkninger nøje. De bør aftage af sig selv inden for tre dage. Monurol-antibiotikummet kan også købes af brugeren uden recept og er derfor et antibiotikum uden recept.

Arilin – hvad er disse antibiotika helt præcist?

Antibiotikummet Arilin indeholder den velkendte aktive stoffer metronidazol. Dette aktive stof er indeholdt i mange forskellige antibiotika og er særlig populær på grund af dens meget hurtige virkningsmåde. Disse antibiotika kan også ordineres til patienter, der lider af en bakteriel infektion i kønsområdet. Hvis det er tilfældet for dig, så er disse antibiotika præcis den rigtige behandling for dig. Denne sygdom er den velkendte seksuelt overførte trichomonas. Denne sygdom kan overføres til andre mennesker gennem samleje. I et sådant tilfælde er det meget vigtigt, at patienten begynder at bruge et lægemiddel i god tid. Arilin filmovertrukne tabletter er ideelle til dette. Arilin-tabletterne tages altid oralt af brugeren. Patienten bør altid sikre sig, at Arilin-tabletterne tages med tilstrækkeligt drikkevand. Hvis dette ikke er tilfældet, vil det være meget svært for Arilin-tabletten at opløses i brugerens krop. Det betyder, at den ikke vil have den ønskede effekt. En filmovertrukken tablet af antibiotikummet Arilin indeholder præcis 500 mg af det aktive stof. Det er også den maksimale dosis, som patienten under ingen omstændigheder må overskride. Antibiotika kan også købes på apoteket uden recept. Du skal blot kontakte din apoteker direkte. De vil kunne give dig detaljerede oplysninger om, hvordan du tager Arilin-tabletterne.

Valaciklovir – det rette antibiotikum til forebyggelse af herpes

Alle kan blive smittet med herpesvirus. Det er som regel nok at drikke af et urent glas. Herpes sætter sig så som regel direkte på underlæben. De færreste er klar over, at herpes også er en virus, der hurtigt kan overføres til andre mennesker. Hvis man lider af et svagt immunforsvar, kan en herpesinfektion endda være dødelig. Derfor er det meget vigtigt, at en patient kommer i medicinsk behandling med det samme. Valaciklovir antibiotikum fås også i form af enkelte tabletter. Disse tabletter kan blot tages oralt af brugeren. Det skal dog bemærkes, at Valaciklovir-antibiotika kan købes i forskellige styrker. Disse kan være enten 500 mg eller 1000 mg styrke. Den passende dosis tilpasses altid præcist til patientens symptomer. I de fleste tilfælde vil apoteket også i første omgang anbefale en lidt lavere dosis af disse antibiotika. Hvis de ikke har den ønskede virkning, kan doseringen øges individuelt. Søg altid detaljeret rådgivning hos en apoteker, før du starter behandlingen. De vil kunne forklare dig hele behandlingsfasen i detaljer.

De nævnte antibiotika er et meget lille udvalg. Ud over disse antibiotika er der mange flere tilgængelige på apoteket, som kan købes af patienten. Det er altid tilrådeligt at informere apotekeren i detaljer om de relevante gener. Det er den eneste måde, hvorpå de kan anbefale det rigtige antibiotikum til dig. Bare spørg på forhånd, og begynd så at bruge antibiotikummet.

Hvilke brugsanvisninger skal en patient være opmærksom på?

Der gælder altid visse brugsanvisninger ved brug af antibiotika. Disse brugsanvisninger skal altid læses omhyggeligt. Det er også meget vigtigt, at en bruger altid nøje overholder de tilsvarende brugsanvisninger. Som regel henviser disse altid til den korrekte anvendelse. For eksempel er det meget vigtigt, at antibiotika altid tages med tilstrækkeligt drikkevand. Det er den eneste måde, hvorpå det aktive stof kan sprede sig i brugerens krop og sprede sin virkningsmekanisme. Desuden skal antibiotika altid tages meget regelmæssigt. Hvis en patient glemmer at tage en dosis, bør den ikke bare erstattes af en dobbelt dosis. I sådan et tilfælde anbefales det at kontakte en apoteker direkte. De kan så beslutte præcis, hvordan patienten skal fortsætte.

Generelt er antibiotika altid kun egnet til voksne. Der findes dog særlige antibiotika, som også kan tages af børn og unge. Dette skal dog altid diskuteres med en apoteker. Hvis en kvinde er gravid eller ammer, er det også tilrådeligt at konsultere en apoteker først. De kan så afgøre præcist, om antibiotikaene er egnet til dig eller ej. Hvis du er i tvivl, kan du altid konsultere en apoteker. Vent aldrig for længe, men kontakt altid en apoteker, du stoler på, direkte.

Hvilke typer antibiotika skal man skelne mellem?

De forskellige antibiotika er altid kategoriseret efter deres anvendelsesområde. For eksempel er der nogle antibiotika, som kun ordineres ved meget alvorlige symptomer. Det skal være en bakterieinfektion, der allerede har spredt sig i kroppen og måske endda har inficeret andre områder. Der er også nogle antibiotika, der ordineres til milde infektioner. Det kan for eksempel være en mellemørebetændelse eller halsbetændelse. I begge tilfælde er det dog meget vigtigt, at brugeren begynder at tage den rette medicin med det samme. Patienten bør derfor gå direkte på apoteket og få en recept på en passende medicin. Apotekeren kan ud fra dine symptomer afgøre præcis, hvilket antibiotikum der er det rigtige for dig.

I det andet trin skal apotekeren altid bestemme en passende dosering. For at bestemme den korrekte dosering af et lægemiddel skal der tages hensyn til forskellige komponenter. Disse omfatter følgende komponenter:

 • Patientens nøjagtige vægt.
 • Den relevante sygdom og de tilknyttede symptomer, der påvirker patienten – dette er meget vigtigt, da symptomerne altid kan manifestere sig meget forskelligt hos hver patient.
 • Brugerens alder.

Disse faktorer bruges derefter til at afgøre, hvilken dosis der er den bedst egnede. Det er meget vigtigt, at en bruger altid overholder den ordinerede dosis nøjagtigt. De må under ingen omstændigheder overskride denne dosis. I værste fald kan det føre til en såkaldt fejldosering. For at undgå dette rådes alle patienter til altid at holde sig nøjagtigt til den passende dosis.

Hvornår virker et håndkøbsantibiotikum ikke?

Antibiotika ordineres altid kun, hvis patienten er ramt af en bakteriel infektion. Antibiotika kan ikke ordineres til en virusinfektion. En infektion med en bakterie viser sig altid ved følgende symptomer: meget kraftig hoste, hovedpine, svimmelhed, feber, meget ondt i halsen. Hvis en bruger rammes af disse symptomer, er det en bakteriel infektion. I et sådant tilfælde anbefales det at ordinere antibiotika til behandling.

Hvilke bivirkninger kan der være ved brug af antibiotika?

Når man tager antibiotika, kan der i nogle tilfælde opstå bivirkninger. Det er dog kun meget få brugere, der rammes af disse bivirkninger. For de fleste brugere er hele anvendelsesfasen helt fri for gener og bivirkninger. Hvis en bruger alligevel oplever symptomer, kan disse omfatte følgende bivirkninger:

 • Alvorlig hovedpine
 • Kvalme
 • Diarré
 • Svimmelhed
 • Fordøjelsesproblemer.

Hvis de aktive stoffer, der er indeholdt, tolereres meget godt af en bruger, er der normalt ingen bivirkninger. Men hvis du ikke kan tolerere de aktive stoffer, eller hvis du er påvirket af en allergisk reaktion, kan de anførte gener og bivirkninger forekomme. Hver patient rådes altid til at overvåge symptomerne nøje. Hvis du bemærker, at dine symptomer bliver værre, kan du kontakte en apoteker direkte. For de fleste brugere forsvinder symptomerne dog helt af sig selv inden for et par dage.

Kan man bruge antibiotika mod akne uden recept?

Akne er en meget alvorlig urenhed, der kan forekomme i ansigtet såvel som på ryggen og skuldrene. I de fleste tilfælde lider den ramte person af meget alvorlige bumser, som i nogle tilfælde endda kan føre til ar. Der findes nu en række forskellige medikamenter og lægemidler, der kan bruges til at behandle akne.

Et antibiotikum i form af en salve eller creme kan være passende. De fleste læger vil så ordinere antibiotikummet Tetracyklin. Disse antibiotika kan ganske enkelt påføres de relevante hudområder. Dette gøres normalt altid ved hjælp af en applikator. Salven eller cremen har så mulighed for at blive absorberet i huden og sprede sin virkning. Tetracyklin-antibiotika kan også købes på apoteket. Det er bedst at spørge din apoteker direkte om de relevante oplysninger. Det er den eneste måde at garantere en meget hurtig og omfattende behandlingssucces.

Hvornår bør man ikke bruge antibiotika?

Antibiotika bør ikke bruges, hvis patienten lider af en allergisk reaktion eller har en intolerance over for en af de aktive stoffer. I begge tilfælde bør brugen af antibiotika altid undgås. Desuden bør brugeren altid være fuldt informeret om den korrekte brug af antibiotika. Det er den eneste måde at sikre, at patienten rent faktisk er autoriseret til at bruge medicinen. Alle patienter rådes til at læse hele indlægssedlen omhyggeligt, før behandlingen påbegyndes. Der finder du en masse vigtig information om brugen af antibiotika.

Kan et antibiotikum købes i håndkøb på apoteket – hvordan er det muligt?

På de mange forskellige onlineapoteker kan man også købe antibiotika helt uden recept. På onlineapotekerne skal patienten først udfylde et spørgeskema. Spørgeskemaet beskriver nøjagtigt, hvilke sygdomme patienten lider af, og hvilken allergi eller intolerance vedkommende har. Dette spørgeskema analyseres derefter af en uddannet apoteker. De kan så beslutte præcis, hvilke antibiotika der er egnede til patienten. Derudover bliver patienten altid informeret detaljeret om den passende indtagelse og dosering. Hvis en bruger har spørgsmål, kan de altid kontakte apotekeren direkte. Du kan også finde alle de vigtige oplysninger i indlægssedlen. Spørg blot din apoteker direkte.

Hvordan kan jeg købe antibiotika online

Hvordan kan jeg købe antibiotika online? – sådan fungerer det

Trin 1: Søg efter antibiotika i den ønskede pakning

Antibiotika findes i flere forskellige pakningsstørrelser. Det er bedst at indtaste navnet på medicinen direkte i søgefeltet. Så finder du medicinen i de forskellige pakningsstørrelser. Vælg nu den medicin, du gerne vil bestille, og læg den i indkøbskurven.

Trin 2: Registrer dig på apoteket

Når du har lagt den ønskede medicin i din indkøbskurv, skal du nu logge ind. Hvis du endnu ikke er kunde på apoteket, skal du først registrere dig. Registreringen er helt gratis. Det eneste, du skal gøre, er at indtaste den ønskede leveringsadresse og dine personlige oplysninger.

Trin 3: Vælg online behandling og udfyld spørgeskemaet

I det tredje trin skal du gennemføre en onlinebehandling, da antibiotika er receptpligtig medicin. Onlinebehandlingen består i at udfylde et medicinsk spørgeskema. En certificeret online-læge vil derefter tjekke dine oplysninger og beslutte, om du er egnet til at tage den antibiotiske medicin. Hvis det er tilfældet, vil lægen straks udskrive en elektronisk recept på antibiotika til dig.

Trin 4: Bekræft betaling

Når du har modtaget recepten, er det eneste, du skal gøre, at betale for medicinen. Der er flere forskellige betalingsmuligheder til rådighed for dig.

Trin 5: Få medicinen sendt afsted

Herefter vil antibiotikaene blive sendt afsted. Det tager normalt 2 til 3 hverdage, før du modtager medicinen derhjemme.

Køb Antibiotika Uden Recept på Nettet i Danmark

Konklusion: Kan man købe antibiotika uden recept?

Da antibiotika er receptpligtige i Danmark, er det ikke muligt at købe denne medicin uden recept. Hvis du lider af en infektion og har brug for at tage et antibiotikum, er det bedst at konsultere en læge. Online-læger kan også fortælle dig, hvilken medicin der er bedst for dig. Du kan også få en læge til at udskrive en passende recept på medicinen direkte online. På den måde står intet i vejen for et enkelt køb.

Kilde

Prevalence and Pattern of Antibiotic Self-Medication Practice in an Urban Population of Kerala, India: A Cross-sectional Study: Ncbi.nlm.nih.gov

Håndkøbsmedicin: Laegemiddelstyrelsen.dk

Recepter, udleveringsregler og priser: Min.medicin.dk