Wegovy PrisWegovy er en medicin, der kan hjælpe dig med at tabe dig. Medicinen injiceres under huden en gang om ugen. Wegovy indeholder den aktive ingrediens semaglutid. Dette aktive stof ligner kroppens eget signalstof GLP-1. Ved at bruge Wegovy bliver vores mætheds- og sultfornemmelse reguleret. Det betyder, at brugerne automatisk spiser mindre og dermed taber sig. Wegovy produceres af den danske producent Novo Nordisk.

Priserne på Wegovy

Det faktum, at Wegovy også er receptpligtig, betyder, at denne medicin altid tilbydes til de samme priser. Men hvis du beslutter dig for at købe fra onlineapoteket og ønsker at købe flere pakker af medicinen på samme tid, kan du nogle gange drage fordel af lavere priser. Generelt er Wegovy-priserne sammensat på denne måde:

 • 0,25 mg – € 171,92 – 1276,24 kr.
 • 0,5 mg – € 171,92 – 1276,24 kr.
 • 1 mg – € 171,92 – 1276,24 kr.
 • 1,7 mg – € 236,33 – 1.763,63 kr.
 • 2,4 mg – € 301,93 – 2.253,44 kr.

Det er også vigtigt at vide, at du skal betale et vist behandlingsgebyr på onlineapoteket. Dette kan dog variere fra apotek til apotek.

Konsultation til Vægttab – overvægt

Behandling med Wegovy

Hvad er Wegovy egentlig, og hvad kan jeg bruge det til?

Wegovy er et vægttabsmiddel. Det henvender sig dog kun til overvægtige og ikke til folk, der kun ønsker at tabe 2-5 kilo for at få en flot figur på stranden. Den aktive ingrediens semaglutid, som findes i Wegovy, gør at brugerne føler sig mindre sultne og dermed spiser mindre. Stoffet Wegovy skal injiceres under huden af brugerne selv en gang om ugen. Injektionspennen, som allerede har den passende dosis, sikrer, at injektionen er så smertefri som muligt. Injektionen kan også let udføres af brugeren derhjemme.

Lægemidlet Wegovy er også et efterfølgerprodukt til Ozempic. Dette lægemiddel er dog kun godkendt til type 2-diabetes. Det viste sig dog hurtigt, at mange mennesker også tabte sig ved brug af Ozempic. Vægttabet blev betragtet som en bivirkning. Wegovy indeholder den samme aktive ingrediens som Ozempic og er udelukkende lavet til vægttab.

I hvilke doseringer findes medicinen Wegovy?

Medicinen Wegovy fås i flere forskellige doseringer på onlineapoteker såvel som på lokale apoteker. Den laveste dosis er Wegovy 0,25 mg. Dette er startdosis, som øges til Wegovy 0,5 mg efter 4 uger. Grunden til, at doserne øges langsomt, er for at holde bivirkninger og eventuelt ubehag på et minimum.

Doseringen øges hver 4. uge. Du starter med en dosis på 0,25 mg i 4 uger. Efter disse 4 uger tager du en dosis på 0,5 mg i yderligere 4 uger. Når du har brugt 0,5 mg i 4 uger, øges doseringen til 1,0 mg. Efter yderligere 4 uger vil lægen ordinere dig en dosis på 1,7 mg Wegovy i de næste 4 uger. Efter denne dosis vil du nu få Wegovy 2,4 mg. Dette er også den højeste dosis af medicinen. Denne dosis må ikke overskrides på ugentlig basis, da der ellers kan opstå en overdosis.

Wegovy doseringer

Hvem er Wegovy egnet til?

Wegovy kan bruges af voksne og unge helt ned til 12 år. Det bør dog kun bruges af patienter, hvor vægttab er nødvendigt af medicinske årsager. Således ordineres denne medicin til patienter, der er

 • Har et BMI på over 30 kg/m2
 • Men selv med et BMI på 27 kg/m2 er det muligt, at du vil få ordineret lægemidlet Wegovy, hvis du for eksempel lider af type 2-diabetes på grund af din fedme. Også hvis du har hjerte-kar-sygdomme på grund af din fedme, kan du få en recept på Wegovy af en læge.
 • Hvis unge over 12 år lider af fedme, kan de også få medicinen ordineret af en læge.

Hvis forældre ikke er sikre på, om deres barn skal bruge Wegovy, anbefales det, at de kontakter en familielæge direkte.

Hvor kan jeg købe Wegovy?

Du kan kun købe Wegovy på recept. Dette er en receptpligtig medicin, der kan købes enten fra et online-apotek eller fra et lokalt apotek. Hvis du gerne vil bestille medicinen online, har du også mulighed for at få udstedt en recept direkte på postordreapoteket. Det er nemt at gøre, f.eks. ved at udfylde et medicinsk spørgeskema. Når du har fået udstedt en recept online, kan du indløse den enten på dit lokale apotek eller på onlineapotekerne.

Mange mennesker vælger nu at købe fra postordreapoteker. Årsagen er ikke kun, at det kan spare dig for en masse tid, i de fleste tilfælde kan det også spare dig for en masse penge. Du sparer en tur til familielægen, du behøver ikke at vente på en aftale, og du behøver ikke at gå på byens apotek.

Hvordan skal Wegovy bruges?

Lægemidlet Wegovy skal injiceres under huden en gang om ugen. Injektionen udføres af patienterne selv derhjemme. Det fungerer meget enkelt med en færdiglavet pen.

Du kan bruge Wegovy når som helst, men du bør altid bruge det på den samme ugedag. Vælg i begyndelsen den ugedag, der passer dig bedst. Ugedagen kan også ændres, hvis det er nødvendigt. Du skal dog sørge for, at der er mindst 3 dage mellem doserne.

Desuden er brugen af Wegovy ikke afhængig af måltider. Men hvis du lider af alvorlige bivirkninger, kan en ændring af tidspunktet på dagen hjælpe dig med at undgå dem.

Hvor præcis skal Wegovy bruges?

Wegovy kan blive injiceret i maven, overarmene eller lårene. Man skal være forsigtig med ikke at sprøjte opløsningen ind i muskler eller vener. Du kan selv vælge, hvor på kroppen du vil injicere. Hvis du vil injicere Wegovy i maven, skal du være opmærksom på, at du injicerer medicinen 5 cm fra navlen. Her finder du individuelle trin til anvendelse af Wegovy:

 • Tjek pennen: Først skal du tjekke pennen grundigt for at sikre dig, at den har den rigtige dosering. Væsken i pennen skal være både farveløs og klar. Hvis det ikke er tilfældet, bør pennen ikke bruges.
 • Fastgørelse af nålen: Nu skal du fjerne det papir, der sidder på nålen. Stram nålen på pennen i beskyttelsesdækslet. Fjern derefter den indre og ydre hætte fra nålen. Den ydre hætte skal du beholde, så du senere kan bortskaffe nålen på en korrekt måde.
 • Kontroller flowet: For at gøre dette skal du først kun sætte en lille dosis på den færdige pen. Pennen skal derefter holdes med nålen pegende opad. Tryk nu på knappen for enden af den fyldte pen i et par sekunder. Hvis der kommer et par dråber væske på spidsen af nålen, er alt i orden.
 • Indstil den korrekte dosering: Nu skal du indstille den korrekte dosis ved at dreje bagenden af den færdige pen. Doseringen er allerede forberedt i pennen, så der skal ikke blandes mere sammen.
 • Injicér doseringen under huden: Nålen skal nu presses hårdt mod overarmen, låret eller maven. Nålen skal trænge ind under huden. Tryk nu på knappen for enden af den fyldte pen. Vent, indtil doseringsdisplayet står på 0. Lad nålen forblive under huden i yderligere 6 sekunder for at sikre, at du har fået hele doseringen.
 • Fjern nu nålen: Nu skal nålen fjernes. Det gør du ved at sætte den ydre nålehætte på nålen. Du kan bortskaffe nålen og nålehætten sammen. Pennen skal altid opbevares uden nål.

Hvad kan man gøre, hvis man ikke får en dosis?

Hvis du har glemt en dosis, kan du måske springe den over. Du kan også blot gentage brugen af Wegovy, så snart du husker det. Dette gælder dog kun inden for de næste 5 dage. Hvis der er gået mere end 5 dage, skal du vente på den næste dosis. Du kan også konsultere en læge, hvis du er i tvivl om hvad du skal gøre, når du har glemt en dosis Wegovy.

Indlægssedler Wegovy